Gekruide BBQ pinda’s

Gekruide BBQ pinda’s

Mis je de borrelnootjes op een feestje of als snack voordat de BBQ heet genoeg is? Het knapperige laagje van een borrelnootje is niet snel na te maken – ook niet zo gek als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, je wordt er bijna scheel van -, maar door zelf gekruide nootjes te maken krijg je wel dat lekkere gekruide smaakje. Perfect om je honger te stillen voordat het vlees van de BBQ komt zodat je niet naar een stokbroodje hoeft te grijpen.

Met dit recept tover je een simpele pinda in 5 minuten om tot een lekker pittig gekruid nootje. Want ook tijdens het FODMAP dieet kan je heerlijke gekruide dingen eten! In plaats van pinda’s kan je ook kiezen voor andere noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten of paranoten. Of mix er eens pompoenpitten of zonnebloempitten doorheen. Let bij het gebruik van bepaalde andere noten op de portie: eet er dan iets minder van om één portie laag in FODMAPs te houden. Check hier onze lijsten, de Monash app of de FODMAP Food Guide app voor geschikte hoeveelheden.

Je kan deze gekruide BBQ pinda’s ook in de oven maken maar dat duurt nét iets langer. Je krijgt dan een iets meer gebrande smaak, ook erg lekker! Mix alle ingrediënten door elkaar tot de kruiden, specerijen en olie goed verdeeld zijn over de noten. Stort op een bakplaat en bak 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Let op dat de noten niet aanbranden.

De gekruide BBQ pinda’s zijn nog ongeveer twee weken houdbaar, daarna kan het een beetje ranzig worden (het vet oxideert) en worden ze minder lekker.