Frambozen Kokos Trifle

Frambozen Kokos Trifle

FODMAP-arm recept: Frambozen-kokos-trifle

lactosevrij, glutenvrij, suikervrij

Houd jij ook zo ontzettend van een trifle, maar eet je dat nu niet meer tijdens het FODMAP-dieet?

Dan ga je vandaag echt heel erg blij zijn! Dit is een lactosevrije, glutenvrije en ‘suikervrije’ triffle die ZO lekker is, dat je serieus niet door hebt dat hij vrij van allerlei dingen is. Eigenlijk kun je hem ook beter een eigen plek en naam geven, want dat verdient hij wel!

Wat tips:

  • Zorg voor een goede dikke kokosmelk/room. Vaak werkt een variant met een (natuurlijke) emulgator erin hierbij beter dan een variant met alleen kokosextract. Is de kokosroom verdeeld in een waterig en romig deel? Klop de kokosmelk dan eerst met een garde of mixer tot een romige massa voor je hem verwerkt in het dessert.
  • Kies crackers die je kent en/of welke geschikt zijn voor jou. Je hebt voor dit recept wel stevige, compacte crackers nodig, het liefst met zaden. Luchtige crackers werken voor dit recept niet zo goed. Ik maak vaak zelf crackers (zoals deze crackers) of koop graag crackers gemaakt van haver (omdat deze meer eiwitten en vezels bevatten). Kies bijvoorbeeld voor Mister Free’d Crackers chia-sesame seeds of glutenvrije meerzaden crackers van de Albert Heijn. Kan je geen goede crackers vinden? Dan werkt granola (zelfgemaakt zoals deze, maar dan eventueel zonder de speculaaskruiden) ook goed!

 

Voor meer lekkere FODMAP-arme dieet recepten, vraag gratis het FODMAP Dieet Weekmenu Plan aan: fodmap-weekmenu-gratis

Recipe Rating

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

, , , ,