(een soort van) Digestive Koekjes

(een soort van) Digestive Koekjes

Voordat ik begon met het Low Fodmap dieet heb ik menig rollen digestive koekjes verorberd op de bank. Samen met een vriendin kijkend naar films en series. Ik heb al wat koekjes gebakken en ook al wat mislukkingen gekend, maar deze variant met gierstvlokken zijn echt top! Het zijn geen echte digestive koekjes maar het heeft wel een beetje de ‘vezel’ structuur ervan en een heerlijke romige vanillesmaak.

Als voedingskundige raad ik je absoluut af om voor de tv te eten, je bent dan minder bewust van het eten en dit kan tot overeten lijden. Echter als Foodie en levensgenieter raad ik een paar van deze digestive koekjes juist aan voor de tv… of aan tafel, dat mag ook. Als je tenminste niet op je gewicht hoeft te letten. Met een kopje thee is dat echt even een lekker momentje voor jezelf… helemaal ontspannen!

 

Mocht je houden van een smaakje of wat variatie, voeg dan eens één van de volgende varianten toe aan het basisdeeg voor digestieve koekjes:

– Pinda: 2 el pindakaas en 2 el gehakte pinda’s

– Chocolate chip: 100 g gehakte pure chocolade (en evt. nog 1 el gehakte hazelnoten)

– Citroen / limoen / sinaasappel: het sap van 1/2 citroen / limoen / sinaasappel (en voor diehards nog de rasp van 1/2 vrucht erbij)

– Noten: 2 el gehakte noten (macadamia, walnoten, hazelnoten en/of pecannoten)

– Sultana: 2 el rozijnen

Recipe Rating

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

, , , ,