Dille-citroen pesto

Dille-citroen pesto

Wij zijn gek op pesto! Pesto hoor je eigenlijk ook gewoon lekker zelf te maken, dat is een stuk lekkerder dan die potjes uit de supermarkt. En bijkomend voordeel tijdens het FODMAP-dieet is dat je ook nog een pesto kan maken met alleen ingrediënten waar jouw buik blij van wordt!

De klassieke pesto is gemaakt van verse basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en … knoflook. Een klassieke pesto is heerlijk, maar ook zonder knoflook smaakt een zelfgemaakte pesto ontzettend lekker. Veel mensen vinden het zonder knoflook zelfs lekkerder, omdat het toch een scherp randje aan de pesto kan geven.

Dit recept is voor een heerlijk frisse dille-citroen pesto. Lekker over vis, geroerd door glutenvrije pasta of als smeersel op een glutenvrij broodje of crackertje. En wat dacht je van wat rauwkost erin dippen!

Experimenteer er zelf ook op los en maak verschillende pesto’s van:

  • allerlei verse kruiden (basilicum, maar ook oregano, dille, rucola, dragon, salie en zelfs koriander kunnen werken)
  • noten/zaden (pijnboompitten, maar ook zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten, hazelnoten, amandelen of pecannoten)
  • iets kazigs (parmezaanse kaas, maar ook pecorino, Goudse oude kaas of edelgistvlokken)
  • evt. iets extra zurigs: een beetje azijn of citroensap
  • flinke snuf zout en peper
  • en een flinke scheut olijfolie!