Glutenvrije crackers zijn vaak ontzettend duur en niet altijd erg vezelrijk. Maak daarom je eigen crackers! Dit is een basis recept voor low FODMAP crackers, maar heb je zin in iets anders? Voeg dan eens 2 el zaden, pitten, oude geraspte kaas of gedroogde kruiden toe.

Crackers
- Difficulty Level 15 - 30 minuten
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Fodmap dieet, Gezond, Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Vegetarisch, Vetarm, Vezelrijk
Ingredients
- 200 g droge ingrediënten (bv. havermout, havervlokken, quinoa vlokken, gebroken lijnaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc.)
- 1 ei of 5 el water
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- optioneel: 1/2 tl xanthaangom of psyllium (dit houd de crackers iets beter aan elkaar)
Nutrition Info
-
108 Kcal
-
7 g koolhydraten
-
7 g vet
-
4 g eiwit
-
2 g vezels
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog zijn voeg dan steeds een paar druppels water toe.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg uit tot een platte ‘plaatkoek’. Snijd de plaatkoek in rechthoekige stukken en leg ze iets van elkaar op de bakplaat.
- Bak de crackers in ca. 15 tot 20 min. of goudbruin in de oven. Ze zijn nu waarschijnlijk nog een beetje zacht. Laat goed afkoelen zodat de crackers knapperig worden.
- In een goed luchtdichte box of knäckebröd trommel kan je deze crackers 1 (met ei) tot 2 (zonder ei) weken bewaren!
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.