Chocolade sorbet

Chocolade sorbet

Een recept die ik al eerder op mijn blog heb geplaatst, hier nogmaals want hij is gewoon te lekker!

 

Oh mijn god. Ik stond laatst bij de ijssalon en wat hadden ze daar… chocolade sorbet ijs! Nu leek mij dat vroeger echt uitermate vies. Chocolade ijs moet gemaakt zijn met vet en room en melk en naja alles wat uit een koe komt zeg maar. Maar aangezien de gemiddelde ijssalon nog geen lactosevrije melk en room gebruikt is die optie in de ijssalon niet aanwezig (mits ik mijn lactase pilletjes bij de hand heb…). Deze keer dus niet. En om nu wéér aan het citroensorbet ijs te gaan, daar had ik geen zin in. Hop, proberen die hap!

… maar… dit … is … LEKKER!!

Tenminste, je moet wel écht een chocolade fan zijn. Dit is geen ijs voor de liefhebber van slechts zacht romige alpenmelk chocolade of de witte variant voor beginners. Nee, pure chocolade moet één van je favorieten zijn. Is dat het geval? Dan is je nieuwe low-FODMAP keus in de ijssalon voortaan chocolade sorbet ijs!

Dan hopen we dat ze, zoals een echt Italiaanse ijssalon hoort te doen, wel gewone suiker hebben gebruikt en geen fructosestroopjes. Maar in mijn geval is een fructosestroopje altijd nog minder erg dan grote hoeveelheden melk… En ijs eet ik meestal in grote hoeveelheden. De één-bolletjes-optie bestaat niet voor mij. Gezond eten doen we wel weer een andere keer! Hoewel… van deze chocolade sorbet heb ík zelfs na één bolletje genoeg want het is fris maar ook erg vullend! Daarnaast is het niet fijn voor je darmen om meer dan 30 g chocolade per keer te eten dus houdt je je bij één bolletje!

Helaas sta ik niet elke avond bij de ijssalon (wellicht maar goed ook, gezien bovenstaande feit van ijsverslaving). Maar gelukkig heb ik thuis een ijsmachine! Ja ik weet het, het is te erg. In mijn mini keuken staat een heuse ijsmachine maar geen afwasmachine, frituurpan of normale oven (de combi magnetron voldoet nog net). Niet zo’n hele grote, maar goed genoeg om het goed en makkelijk zelf te kunnen maken! Nu kan je dit ijs ook gewoon in een kleine simpele ijsmachine maken. Of zonder ijsmachine trouwens; dan moet je tussendoor wel even een paar keer goed roeren om ijskristallen te voorkomen.

Oh en needless to say: eet er niet te veel van ;). Gebruik kokosbloesemsuiker in plaats van gewone suiker voor een iets gezondere variant die je bloedsuiker minder snel laat stijgen. Het blijft suiker, maar met net wat meer voedingsstoffen en beter voor je lijf.

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating

, , , ,