Kookboek voor een rustige buik

Kookboek voor een rustige buik

voorkant Uniboek

Vandaag is het eindelijk zo ver: mijn “kookboek voor een rustige buik” ligt in de winkel!! Wat heb ik hier hard naar toe gewerkt, maar vooral naar uitgekeken! Super spannend, want wat vindt Nederland ervan? Ik ben heel erg blij met het resultaat, ik hoop jullie ook!

Een jaar geleden…

Iets langer dan een jaar geleden stapte ik de uitgeverij binnen met mijn idee. Er was te weinig goede Nederlandse FODMAP informatie beschikbaar en dat wilde ik veranderen. Eten is een belangrijk deel van ons leven: wanneer je opeens heel anders moet gaan eten dan je gewend bent is dat voor sommige mensen erg lastig. De lol gaat er vanaf, terwijl eten juist zo leuk en lekker kan zijn!

Ik wil iedereen die het FODMAP dieet volgt lekker en smaakvol laten eten zonder zorgen. Je moet weten waar je mee bezig bent tijdens FODMAP en daarom is goede informatie essentieel. Samen met Sigrid ben ik, net nadat ik de uitgeverij uitstapte, begonnen met FodmapFoodies om dit doel te bereiken. Hierbij wil ik jou, Sigrid, heel erg bedanken voor het afgelopen jaar. We vullen elkaar goed aan, geven elkaar even een steuntje in de rug wanneer de ander dat nodig heeft en nemen elkaars werk over als de één gewoon even te druk is met iets anders. En hoe druk we het ook hebben: onze samenwerking loopt in ieder geval gesmeerd, met wederzijds respect. Zo fijn! Zonder jou zou FodmapFoodies en dit kookboek niet zo ver zijn gekomen, dus bedankt!

We zijn beide ontzettend gedreven en enthousiast. Dagelijks sparren we over nieuwe ideeën en liggen we af en toe – geheel tegen ons advies in om veel rust te nemen – nét weer te laat in bed. Maar we doen het met zoveel plezier, dan is het cliché waar: wanneer je gepassioneerd bent over wat je doet, dan voelt het niet meer als werk. Ik zou alleen één ding dan graag willen: twee uurtjes extra in een dag stoppen. Ik weet het, we leven helaas niet in sprookjesland!

Wat staat in “kookboek voor een rustige buik”?

Maar terug naar het onderwerp van deze blog: mijn kookboek! Ik hoop dat jullie allemaal ontzettend veel aan mijn boek (gaan) hebben. Er staat onder andere informatie over het FODMAP dieet in, tips – buiten FODMAP – om je buik rustig te houden en vooral: heel veel recepten! Meer dan 90 recepten heb ik in het kookboek mogen zetten, plus snelle ontbijt/lunch/diner tips voor als je even wat minder tijd hebt. Ook staan er lekkere kruidenmengsels zonder knoflook, ui en rare toevoegingen in zodat je de voorverpakte zakjes en pakjes voorgoed de deur uit kan doen. Oftewel: in mijn ogen een complete gids in de wereld van FODMAP (en koken!). Ik hoop voor jullie ook!

Waar kan ik het kopen?

Je kunt mijn boek vinden in de boekhandel, in onze webshop en via bol.com.

 

Heel veel liefs en vooral eet smakelijk!!

Mirte

 

 

, , , ,

3 Responses to Kookboek voor een rustige buik

  1. Marianne Scholten 24 september 2015 at 13:56 #

    Hoi Mirte, ik ben super enthousiast over je boek! Jij hebt mijn droom laten uitkomen! Zelf kan ik deze droom door mijn beperkingen niet laten uitkomen, dus extra blij met jouw boek! Als ik weer contact heb met Sigrid, vraag ik haar of ik dit boek ook mag gaan gebruiken. Wacht nog even op wat uitslagen van het lab.

    Groetjes van Marianne

  2. Netty 5 november 2015 at 19:14 #

    Als beginnend Fodmapper ben ik heel blij met het kookboek. Ik kan niet meer zonder het bananenbrood (gebruik daarvor overigens wel de versie uit ‘4 fodmap-arme weekmenu’s. En de Melanzane is een groot succes!

Geef een reactie